Temaveckor

Under hela året hyllar vi årstidernas och högtidernas växlingar med temaveckor på Verandan. Först ut är Västerbottenbuffé, sedan följer Påskbuffé, Kräftkalas, Skaldjursveckor, Menu Classique, Mårten Gås och Julbord. Allt avslutas naturligtvis med en storslagen Nyårssupé. Boka gärna bord redan nu, det är många som vill fira.

NYÅRSDAGSBUFFÉ

Måndag 1 januari 2018
13-16:00 & 18-22:00
Pris 565:-
Barn 6-12 år 260:-

VÄSTERBOTTENBUFFÉ

Fredag 19 januari – söndag 11 februari 2018
Måndagar-fredagar 18-22:00
Helger 13-16:00 & 18-22:00
Pris 585:-
Barn 6-12 år 260:-

PÅSKBUFFÉ

Snart är fastan slut och det är dags att festa loss på Verandans överdådiga påskbuffé. Med utsikt över Stockholm ström serveras bland annat flädergravad lax, pocherade ägg med marinerad sparris och brässerat kalvinnanlår med stuvade vårmurklor.

Skärtorsdag 18.00-22.00
Långfredag - Påskdagen 
12-15.00, 15.30-18.30, 19.30-22.00
Annandag Påsk
13-16.00, 18-22.00
Pris 585:-
Barn 6-12 år 260:- 

KRÄFTBUFFÉ

Torsdag 9 augusti 2018
18-22.00
Pris 905 kr
Barn 6-12 år 385:-

SKALDJURSBUFFÉ

När hösten är i antågande är det dags att njuta av havets frukter på Verandan. Skaldjursbuffén bjuder på det finaste havet kan erbjuda, tillsammans med alla tillbehör som förhöjer
smaken och glädjen.

Våra populära veckor startar onsdag den 19 september då vi dukar upp vår fantastiska skaldjursbuffé som serveras fram till söndagen den 14 oktober.

Onsdag 19 september – söndag 14 oktober 2018
Lördagar 15.30-18.00 & 20-23.00
Söndagar 13.00-16.00 & 18-22.00
Övriga kvällar 18-22.00
Pris 1445:-
Barn 6-12 år 515:-, barn 4-6 år 295:-

Vinlista

MÅRTEN GÅS

Precis som vanligt välkomnar Verandan alla de som hyllar svartsoppa, gås och äpplekaka i november. För en kort period flyttar vi Skåne till huvudstaden.
10 november till 12 november, 2017 serverar vi en 3-rätters kvällsmeny:

- Svartsoppa med krås (alt. Oxsvansconsommé)
- Stekt gås med rödkål
- Äpplekaka med vaniljsås

Givetvis kan gäster och besökare även välja rätter från den vanliga à la carte menyn. Det går även bra att äta vårt klassiska smörgåsbord.

Pris 695:-

JULBORD

Från ett världsberömt smörgåsbord är inte steget långt till ett dignande julbord. Under hela december dukar Verandan upp ett julbord som bjuder på alla rätter som ett riktigt svenskt julbord ska ha.

30 november
18.00
1 december – 23 december
12.00, 15.30 & 19.30

Pris 785:-
Barn 4-6 år 195:-, barn 6-12 år 385:-

Julafton & Juldagen
15.30 & 19.30
Annandag jul
13.00 & 18.00
Pris 915:-

MELLANDAGSBUFFÉ

Onsdag 27 december – lördag 30 december 2017 
13.00 & 18.00

31 december
13.00
Pris 555:- 

NYÅRSSUPÉ

31 december 2017 från 19.00 serverar vi vår traditionella Nyårssupé.

Kanapéer
Sibirisk Störkaviar med crème fraiche och schalottenlök
Rökt forellrom med crème fraiche och schalottenlök

Förrätt
Sotad svensk kalvtartar med Kalixlöjrom och gräddfil

Mellanrätt
Burfångad Havskräfta med Avrugakaviar och brynt smörmajonnäs

Uppfriskning
Pärongranité och päronskum 

Varmrätt
Svensk hängmörad oxfilé med anklever, blomkålspuré, brysselkål, kalvsky, citrontimjan, schalottenlök och vintertryffel 

Eller

Grillad piggvar på ben med gröna gnocchi, beurre blanc, Avrugakaviar och svampkräm

Dessert
Chokladganache på Valrhona med nypon, russinglass, pekannötter och apelsinsoppa

Pris 1850:-
Barn 6-12 år 745:-

Är du allergisk, glöm inte att fråga oss vad maten innehåller.