Vinkällaren

Sveriges mest heltäckande vinkällare erbjuder såväl Mouton-Rothschild från hotellets öppningsår som Pol Roger från champagneåret 1914. Tyngdpunkten bland de 2 400 olika etiketterna finns i Europas klassiska regioner, men vi har även plockat ut de största upplevelserna från den nya vinvärlden. Bland våra 18 000 flaskor kan man hyra in sig och prova vin och äta en bit mat i glada vänners lag. 

Ta en titt på vår vinlista.

EXKLUSIV VINMIDDAG 2 JUNI

Två av de mest namnstarka och välmeriterade domänerna i Bourgogne är Domaine Leflaive och Armand Rousseau. Tillsammans äger de några av de mest attraktiva vingårdarna i Bourgogne, både vad det gäller vita respektive röda viner. De producerar storartade viner som är högt eftertraktade på den internationella marknaden. Vi bjuder in till vår eminenta vinkällare för 10 kuvertplatser, där det serveras en fyrarättersmeny tillsammans med viner från de båda producenterna. Värdar för kvällen är Fredrik Lindfors, Grand Hôtels Chefsommelier, och sommelier Andreas Larsson med titeln Best Sommelier of the World.

Till middagen serveras följande viner (med reservation för årgångsändringar),
 
2010 Domaine Leflaive Puligny Montrachet
2009 Domaine Leflaive Meursault Sous le Dos d’Ane 1er Cru
2014 Domaine Leflaive Puligny Montrachet Les Pucelles 1er Cru
2010 Domaine Leflaive Batard Montrachet Grand Cru

2003 Armand Rousseau Gevrey Chambertin Lavaux St Jacques 1er Cru
2010 Armand Rousseau Mazy Chambertin Grand Cru
2014 Armand Rousseau Gevrey Chambertin Clos St Jacques 1er Cru
2013 Armand Rousseau Chambertin Grand Cru

Kuvertpris: 7500:- per person

Boka din plats

Du får ett bekräftelsemail skickat till dig med en länk där du förskottsbetalar och säkrar din plats.

BOKA PRIVAT MIDDAG

Vinkällaren rymmer upp till 12 middagsgäster, där vi erbjuder två olika 4-rättersmenyer. När du har valt en meny som faller dig och ditt sällskap i smaken, skickar vår sommelier ett förslag med specifika vinrekommendationer anpassat efter era önskemål. Välkommen!

VINPAKET

Classic: 600:- per person
Premium: 850:- per person
Grand: 1100:- person

MIDDAGSMENY

900:- person

Se säsongens middagsmenyer här.

BOKA PRIVAT VINPROVNING

Vi skräddarsyr din vinprovning utefter önskemål och favoritviner. Vi provar fyra till fem olika viner, där provningen leds av en sommelier och pågår ca 1,5–2 timmar. Vinkällaren rymmer som mest 12 personer vid en provning och kostar från 8000:- per sällskap.  

Vid bokning av en privat middag eller vinprovning, kontakta sommelier@grandhotel.se.