Nordiska badet

Bastubad och kalla dopp är grunden i den nordiska badkulturen. I det första svenska badhuset från 1269 använde baddamerna björkkvistar för att med några rapp ge kundernas hud en frisk, rosa ton. Men 1726 stängdes badhusen på grund av dåligt rykte, och öppnade igen först på 1820-talet.

Hos oss är det nordiska badet en varsam, rogivande och helt respektabel ritual. Behandlingen ger muskelavspänning, avgiftning och förbättrar cirkulationen. 

Så här går det till:

Koppla av i bastun och andas in björkdoften.
Ta ett dopp i den kalla poolen, eller en kalldusch under vår spann.

Det stänger porerna och stärker immunsystemet.

Upprepa bastun och doppen så många gånger det känns bra. Ju fler desto bättre.

Lite mer lyx till det? I Nordiska Badet de Luxe ingår även våra egna svenska ekologiska produkter i ritualen. Fråga gärna personalen om detaljer.

Om man föredrar en vanlig spaupplevelse, prova vår 32-gradiga pool som är både UV- och sandfilterrenad. Här finns också ångbad och hydroterapipool. Badkläder säljer vi i receptionen.

boka behandling

NORDISKA BADET DE LUXE

Smyg undan från allt eller ta med vännerna på en skön stund. Kombinationen av bastu och kallt vatten, scrub och näringsgivande mask vitaliserar och förnyar. Ni applicerar själva produkterna i egen takt efter vår instruktion. Men börja med att göra en ordentlig torrborstning! I upplevelsen ingår, förutom inträde, ett glas champagne och Grand Hôtels hemmagjorda chokladpraliner, en skandinavisk helkroppsscrub med tranbär, en välgörande ansiktsmask och en helande hårinpackning. Avsluta med ett härligt massageljus och ta med den ekologiska torrborsten hem.

Tid: Så lång tid det tar, men avsätt minst 2 timmar (Endast måndag – torsdag)
Pris: 1450 kr eller 600 kr som tillägg till behandling

BOKA BEHANDLING

boka behandling

Telefon: 08-679 35 75
E-post: spa@grandhotel.se