Information om Covid-19

Senast uppdaterad 2022-01-10

Om ni vill vakna på ett nytt sätt, ta ett dopp innan frukost, dricka en ovanligt god drink eller äta en välsmakande middag är ni välkomna till oss. Alla våra hotell och restauranger inom Grand Group är öppna som vanligt och vi har vidtagit alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att ni ska känna er så trygga som möjligt. Våra gäster och medarbetares välbefinnande är som alltid vår högsta prioritet. Hos oss ska man känna sig trygg. Oavsett om vi lever i rådande pandemi eller inte.

Vi håller oss uppdaterade om utvecklingen av pandemin och följer de rekommendationer, riktlinjer och instruktioner som ges av Folkhälsomyndigheten och andra nationella myndigheter.

För oss är det en självklarhet att vi alltid följer och uppdaterar våra rutiner kring hygien och städning för att undvika virus i alla dess former, inklusive Covid-19. Vi är sedan januari 2021 ackrediterade med GBAC STARTM Facility Accreditation. Det är en internationell ackreditering som visar att vi har arbetsmetoder och rutiner för att säkerställa en ren, säker och hälsosam miljö för våra gäster, medarbetare och andra besökare samt att vi arbetar aktivt med städning och hygien för att motverka smittspridning. Läs mer om GBAC STARTM Facility Accreditation här. För att minska smittspridningen har vi bland annat infört följande åtgärder:

Hotellrum och sviter

Eftersom vi erbjuder turndownservice i alla våra rum städar vi dem två gånger om dagen. Utöver våra vanliga städrutiner fokuserar vi dessutom extra på följande tio områden som ofta berörs och behöver djuprengöring, dessa är följande:

  • Strömbrytare
  • Handtag och knoppar
  • Badrummens alla ytor
  • Badrumsprodukter inklusive servettlådor, hårtork och brickor
  • Klimatanläggning och klimatpanel
  • Telefoner, fjärrkontroller och klockor
  • Sängar och sänglinne
  • Större ytor som bord och stolar
  • Garderob inklusive kassaskåp och knappsats
  • Mat & Dryck inklusive minibar, bestick, glas, vattenkokare och kaffemaskiner

Reception och allmänna utrymmen

Vi har ökad tillgång till handrengöring och desinfektionsmedel i alla våra utrymmen och desinfekterar ytor som ofta vidrörs så som iPads, kreditkortläsare, pennor och dörrhandtag minst en gång i timmen.

Restaurang och bar

Vi tillämpar bordsplacering och gör vårt yttersta för att undvika att folksamlingar uppstår till exempel genom bordsservering och rutiner för att se till att köbildning inte uppstår. Max 8 personer får sitta tillsammans och våra bord har även 1 meters avtånd mellan sällskapen. Vi ser även till att tillhandahålla desinfektionsmedel och munskydd till våra gäster.

Konferens- och festvåning  

Vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv och undviker att folksamlingar uppstår. Oavsett sammankomstens storlek gäller det självklart att tänka på social distans, att tvätta händerna och stanna hemma om du upplever några sjukdomssymptom.

För att ni ska vara trygga med att lägga ert möte hos oss gör vi löpande riskbedömningar och följer de allmänna rekommendationerna samt har rutiner för att undvika trängsel och köer.
Just nu sker all förtäring av mat och dryck sittande vid bord.

Varje lokal har tillgång till ett flertal toaletter och eventuella pauser erbjuds i egna lokaler. Vi har ökad tillgång till handrengöring och desinfektionsmedel samt har utökade städrutiner. 

Anställda

Vi ser till att våra anställda är informerade om den rådande situationen och vilka åtgärder man ska ta för att förebygga eventuell smittspridning, enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi uppmuntrar dem även att sköta handhygienen mer noggrant än tidigare samt vara extra observanta på sjukdomssymptom och stanna hemma vid minst tecken. Dessutom råder vi våra anställda att desinfektera sina personliga utrymmen som till exempel skrivbord och telefoner. Vi erbjuder ökad tillgång till handrengöring och desinfektionsmedel i alla personalutrymmen.

Avbokning

Vi följer de avbokningsvillkor som är avtalade. Villkor för specifika bokningar beror på vilken typ av bokning du har gjort. Information om dina avbokningsregler hittar du i din bokningsbekräftelse.

Önskar du boka av ditt bord i någon av våra restauranger? Hör då gärna av er till reservations@grandhotel.se eller om ni har några frågor eller funderingar. Vänligen besök Folkhälsomyndigheten för de senaste uppdateringarna gällande Covid-19.