Stjärnregn över Stockholm

20/2-18

Stockholm och Sverige fick sin första trestjärniga krog när 2018 års upplaga av "The Michelin Guide to the Nordic Countries” presenterades i Köpenhamn. Det var Björn Frantzén och hans namne restaurang som välförtjänt kunde ta emot de tre stjärnorna. Mathias Dahlgrens Matbaren fick en stjärna för 9e året i följd.

Här är listan på Stockholms alla stjärnrestauranger:

Tre stjärnor Frantzén
Två stärnor Oaxen
En stjärna Agrikultur, Aloë, Ekstedt, Esperanto, Gastrologik, Imouto, Matbaren, Operakällaren, Sushi Sho och Volt

Love is in the air

13/2-18

Fjortonde februari. Dagen D. Kärlek med stort K. Finns det något bättre sätt att fira i kärlekens tecken än på ett 5-stjärnigt lyxhotell? Vi har faktiskt svårt att tro något annat. 

Det ultimata upplägget? 
*harkel*

1. Överlåt ert bagage till Andrew, Erik eller någon annan av våra fantastiska portiers redan efter lunch.
2. Checka in på rummet och gå driekt till spa.
3. Drick något bubbligt i relaxrummet mellan bastuvarven.
4. Oj, är klockan redan 17.00! Tiden går fort när man har roligt. Be om att få bagaget uppkört till ert rum och hämta ut nycklarna. 
5. Ingen brådska. Bordet på Verandan är inte bokat förrän kl. 19.00. Det finns tid att njuta av utsikten och... ja. 
6. Fördrink i Cadierbaren. Vårt tips: Bittersweet Maryrose.
7. Middag på Verandan. 
8. En till Bittersweet Maryrose i baren. Eller två. 
9. Läggdags. Ni kommer sova som kungligheter i den fluffiga DUX-drömmen. 
10. ZzZzovmorgon.
11. Breakfast time! Det står ju såklart en härlig frukostbuffé redo nere på Verandan. Men frukost på sängen låter väl inte så tokigt? Bara ett samtal bort. Room Service at your service. 
12. Ett sista farväl av Spa:t. Låt poolen smeka era utvilade kroppar. 
13. Kl. 12.00 och dags att checka ut. Vi ses snart igen!

Fettisdagen

9/2-18

Vi är i semmeltider, och det kan vara svårt att hitta rätt där ute i semmeldjungeln. Därför vill vi tipsa om 3 olika bagerier/konditorier i innerstan med träffsäkra semmelkort. 

1. Green Rabbit, Tegnérgatan 17
2. Konditori Ritorno, Odengatan 80
3. Stinas Bageri, Frejgatan 46

Bild: Clara & Co

Västerbottenveckor

1/2-18

Västerbottenveckorna på hotellet är full gång, och än kan du njuta av delikatesser från de allra nordligaste delarna av Sverige på Verandan. Allt från Carpaccio på souvas med nyponpudding till Lingoncheesecake. Se hela listan på godsaker.

Låt Stockholm möta Västerbotten, boka ditt bord på Verandan

Bild: Helena Gunnare

Julhälsning

18/12-17

Julen står för dörren, och vi gissar att du är i fullt sjå med att planera helgen med allt vad det innebär. Vi vill gärna underlätta lite för dig genom att dela med oss av några julfavoriter – nämligen Mathias Dahlgrens recept på julgröt i ugn samt dryckesförslag från vår Chefsommelier, Fredrik Lindfors. Allt för att du och familjen ska få en så trevlig jul som möjligt. 

Julgröt i ugn
Välj dina ingredienser med omsorg, gärna ekologiskt.

3 dl risgryn (rundkornigt)
6 dl vatten
8 dl mjölk 3%
1 tsk salt
1 st hel kanelstång
3 msk socker

1 rejäl klick smör (ca 20 gram)
1 dl vispad grädde
1 nypa extra salt

Till servering:
Blandning av råsocker & mald kanel
Kylskåpskall mjölk 3%

Tillagning & servering:
Sätt ugnen på 100 grader. Koka upp risgrynen i vatten, låt sjuda i tio minuter. Koka upp mjölken i en annan kastrull med salt, socker och kanelstång. Häll mjölkblandningen över risgrynen, rör om ordentligt så att allt blandas väl. Täck med lock och sätt in i ugnen. Baka i ca 2 timmar tills all vätska sugits upp av grynen. Lyft på locket och vänd in smöret, sedan grädden till idealt krämig gröt och smaka av med salt. Servera med kall mjölk samt socker- och kanelblandning.

Julens drycker
Här hittar du Fredriks dryckesrekommendationer för helgens alla festligheter.

Från oss alla på Grand Hôtel, önskar vi dig en riktigt God Jul! Ta hand om varandra. 

Bild: Ann-Catrin Mattsson, Scandinavian Wellness

Och vinnarna är… WOW by UMG

7/12-17

I samband med renoveringen av Grand Hôtels största eventarena Vinterträdgården utlystes en tävling där eventbyråer och företag kunde pitcha på sina drömmars personalfest. Efter ett stort intresse och många fina bidrag presenteras nu vinnaren. Och vinnaren är eventbyrån WOW by UMG.

- WOW by UMG presenterade ett fint och kreativt förslag tillsammans med en välgörenhetsorganisation, något som samtliga i juryn föll för. Vi ser med spänning fram emot att få se deras förslag bli verklighet, kommenterar Pia Djupmark, vd på Grand Hôtel

WOW by UMG kammade hem vinsten med konceptet Alice i Wow Land och i potten ligger nycklarna till Vinterträdgården samt ett dedikerat ljud- och ljusteam från Mediatec som ska förverkliga WOW by UMG:s vision.